Hosting Çeşitleri
İnternet teknolojilerinin büyük ilerleme göstermesiyle beraber değişik alanlardaki değişik çalışmalar dahi sürat kazandı. Hem erişimi daha iyi hâle getirmek üstelik sistemsel problemleri en üye indirmek için internet kullanımıyla alakalı türlü programlar döneme sokuldu. Barındırma hizmeti biçiminde de bilindik hosting, kullanıcı tecrübesini geliştirmeye yönelik imal edilen programlardan biri olarak öne çıkar.
Reklam (Ads)
Web 2.0 ile meydana çıkan ve kullanıcıların internet ortamında etkileşime tamamıyla açılmış şekilde yer almasını gerçekleştiren düzenlemeler temel olarak hosting hizmetlerinin verimliliğiyle alakalıdır. Saniyede milyonlarca data akışının olduğu ve her an her şeyin düzenlenebildiği internette data kullanımını daha iyi yönetmek için internet sunucularının içerisine girmek düzenin gerektirdiği ilk şartlardan biridir.
Konuyu internet ortamının dışına taşıyıp hayattan misal vermek gerek görülürse rastgele bir yapının inşa edilebilmesi için zemine gereksinim duyulduğu aşikârdır. İnternette de rastgele bir data akışını yahut kullanıcı hareketini gerçekleştirebilmek için internet sitelerine gereksinim duyarsınız. Bu internet sitelerini internet ağında var edebilmek için de bir internet serverına barındırma hizmetiyle bağlamanız lazım olur.
Bu noktada tarifi yapıp ayrıntılı şekilde açıklamadan evvela barındırma hizmeti kullanarak bir internet serverına sahip olma prosedürünü, yapı inşa etmek için lüzumlu olan arazi ihtiyacına benzetmek mümkün olur. Zira internet siteleri ve internet siteleriyle etkileşime giren her iştirakçi neden bir hosting (internet barındırma alanı) üzerinden söz hususu internet tecrübesini rahatlıkla yaşar.
Hosting Nedir?
Hosting yahut barındırma hizmeti bir internet sitesinde yayınlanmak dilenen her şeyin kullanıcıların erişebileceği bir bilgisayarda (server) tutulması manasına gelir. İnternette internet sitesi meydana getirmek için hususi olarak imal edilen, çok süratli ulaşım imkânı gerçekleştiren ve yüzlerce kullanıcıya eş vakitli çok iyi şekilde hizmet verebilecek bir sunucuda yayınlamak dilediğiniz bütün içeriklerin saklanması lazım olur.
Web sitesine ilişkin bu dosyaları koruma eden ve internetteki kullanıcıların erişimine yayınlayan bu bilgisayarlara internet sunucusu adı verilir. Bu sunucularda gerçekleşen data gizleme ve yayınlama prosedürü de hosting olarak isimlendirilir. Web sunucusu ve hosting kavramları ara sıra karıştırılabilir. Hosting’in yapıldığı bilgisayarları internet sunucusu, yayınlama prosedürünü de barındırma hizmeti olarak ifade etmek mümkün olur.
Ayrıca hosting şahıs ve organizasyonlara ilişkin internet sitelerinin yahut sayfalarının kesintisiz bir şekilde internette yayınlanmasını gerçekleştiren bir hizmet biçiminde de tanımlanabilir. Buradaki ayrıntı hosting hizmetinin kuvvetli tesisat ve yazılımsal internet sunucularının bir araya getirilmesiyle oluşturulmasıdır. Barındırma hizmetinin sayesinde kurduğunuz internet sitesi 7/24 dünyanın her yerinde erişime açılmış hâle gelir.
Kısaca hosting çalışma sistemini de nakletmek lazım olur. Şöyle ki internet siteleri denetim paneli vasıtasıyla ilerlemiş internet sunucularına yüklenir, domain (alan adı) tanımlamaları yapılır ve bu aşamadan sonra alakalı internet sitesinin yayın yaşamı başlar. Oluşturulan internet sitesi, data akışının ebatı ve gönül koymak dilenen internet hizmetine göre pekçok değişik hosting çeşidi mevcuttur.
Hosting Çeşitleri Nelerdir?
Kullanmak dilediğiniz hosting çeşidini belirlerken internet sitenizin greksinimlerini aşikar bulundurmanız lazım olur. Örneğin şahsi bir blog için paylaşımlı hosting hizmeti yeterli olur ama bir e-ticaret işletmesinin internet sitesini meydana getirmek dilerseniz bulut server tipinde bir hosting tüketimine ihtiyacınız olması muhtemeldir. Öte yandan internet sitenizi WordPress ile yaratırsanız WordPress hosting tercih etmelisiniz.